Egyesületünk


Miért is lettünk Kono Karate Klub?

Egyesületünk Teruo Kono 8. Dan-os Wado-ryu karate és 8.Dan-os Jiu-Jitsu Kempo mesterről kapta a nevét.

Először 1994-ben találkoztunk Kono mesterrel, Zánkán a nyári edzőtáborban. A híre már megelőzte őt, mert a "régi motorosok" részesei voltak 1-2 táborának. Annyit tudtunk róla, hogy nagyon kemény, hajtós edzéseket tart. Úgyhogy kíváncsian és várva vártuk a tábort!

Az első benyomásunk Kono senseiről, hogy nagyon kedves és közvetlen volt, annak ellenére, hogy már az első edzésen a földön húztuk a nyelvünket. Imádtuk azokat a kurzusokat, amiket Ő tartott. Annak feelingje volt, hogy 3 óráig a tűző napon, az aszfalton ki tudja mennyi ütést, rúgást, kombinációt, páros gyakorlatot és erősítést csináltunk Kono mester keze alatt. De, ha újra kezdenénk, akkor is szívvel-lélekkel ugyanezt tennénk!

A személyisége egyedülálló volt, a tudását a világon mindenhol elismerték!

Ezen a táboron vizsgáztunk nála 1 kyu-ra. Azt mondanom sem kell, ahogy mondani szokás a gatyánk tele volt... De azt hiszem, akkor éreztük az igazi megmérettetést először és a sikeres vizsga mindennél többet jelentett számunkra. Ezek után a mérce igen magasra lett téve!

Így követte 1996-ban az első danos vizsgánk, és 1999-ben még lehetőségünk volt nála vizsgázni németországi táborában. 2000. április 22-én hunyt el, amikor a húsvéti brémai tábor kezdődött. Sajnos ezen a kurzuson már nem találkoztunk, és mi nagyon szomorúan csináltuk végig az edzéseket... Ebben az évben nyáron jegyezték be egyesületünket a mester neve alatt.

Teruo Kono hanshi iránti tiszteletünket és szeretetünket fejeztük ki azzal, hogy egy ilyen Mesterről, Emberről neveztük el egyesületünket. És azt hiszem, aki ismerte őt, az megérti! Bővebbet Kono mesterről az önéletrajzában olvashattok. A KONO KARATE KUB 2001-ben alakult, bár legrégebbi tanítványaink már 1996 óta járnak hozzánk.

Egyesületünk nagy büszkeségei, azok a tanítványaink, akik már óvodás vagy kisiskolás koruk óta nálunk kezdték a karatét és 2008-ban ill. 2009-ben eljutottak az "igazi karate" kezdetéhez és levizsgáztak feketeövre.

  • Kovács Ildikó 1° Dan (2008., Pestlőrinc)
  • Karikás Viktor 1° Dan (2008., Pestlőrinc)
  • Piliszky Fanny 1° Dan (2009., Káposztásmegyer)
  • Orosz Péter 1° Dan (2009., Pestlőrinc)

A Kono Karate Klub nagyon büszke versenyzőire is, akik plusz edzéseket vállalva, helyt állnak országos és nemzetközi versenyeken is. Bővebbet olvashattok róluk a versenyzők és eredményei címszó alatt. A versenyeztetésben nagy álmunk vált valóra, és vált sok karatéka példaképévé Tadissi Martial, amikor 2009-ben junior Karate Európa-bajnok lett!

Egyesületünk a wado-kai stílust oktatja Budapest két kerületében.

* Káposzásmegyer : Babits Mihály Gimnázium

{[eva_kicsi.jpg]}{[peti_kicsi.jpg]}
Bagi Éva 3° DanKopfer Péter 2° Dan
EdzésvezetőEdző
{[kaposztas_csapat_kicsi.jpg]}

* Pestszentlőrinc : Kondor Béla Általános Iskola<>br/

{[viki_kicsi.jpg]}{[gabor_kicsi.jpg]}
Módos Viktória 2° DanHorváth Gábor 2° Dan
EdzésvezetőEdző
{[lorinc_csapat_kicsi.jpg]}

Klubunk összlétszáma kb. 140 fő, akik közül több eredményes versenyzővel is büszkélkedhetünk. Egyesületünk névadója Teruo Kono 8. Dan Wado-ryu és 8. Dan Jiu-Jitsu Kempo mester és 2000-ig (haláláig) a Wado-Kai európai főinstruktora. Minden magyarországi és több németországi edzőtáborán vettünk részt, elismert tudása és páratlan személyisége iránti tiszteletből róla neveztük el klubunkat.
Annak ellenére, hogy több helyen történik az oktatás, törekszünk egységes csapatszellemet kialakítani, melyre kitűnő alkalmak az általunk szervezett egyesületi táborok és a versenyek. Legkedveltebb és mindenki által várva várt esemény a minden évben megtartott egy hetes nyári edzőtábor, ahol igyekszünk az edzéseket és a programokat minél színesebben felépíteni és megszervezni.
Egy évben két alkalommal rendezünk öv vizsgát, ahol a karatékák hosszú felkészülés után bebizonyíthatják tudásukat. A versenyzők részére heti két alkalommal külön kumite edzéseket biztosítunk a minél sikeresebb szereplés érdekében.
Az iskolákban 6 éves kortól kezdjük a képzést, de már óvodások részére is tartunk edzéseket külön a kornak megfelelő formában. Klubunk a versenyeztetés mellett legalább olyan fontosnak tartja a tradíciók ápolását és megőrzését. A fizikai felkészítéssel és a sportág sajátosságaival párhuzamban figyelmet fordítunk a szellemi nevelésre is.

Ovikarate

4-6 éves óvodás gyermekek részére is tartunk edzéseket. Az edzések célja a gyerekek mozgáskoordinációjának, ügyességének, állóképességének fejlesztése és a karate alapjainak elsajátítása. Figyelmet fordítunk a gyerekek koncentrációs képességének, figyelmének, kitartásának javulására, ami később az iskolai helytállást is segíti. Az edzések a korosztálynak megfelelő játékos formában történnek. Célunk, hogy a gyerekek megszeressék és megismerjék a karatét és az iskolás kor elérése után is ezt a "sportágat" válasszák.

{[ovi1_kicsi.jpg]} {[ovi2_kicsi.jpg]} {[ovi3_kicsi.jpg]}
Kono Karate Klub © 2005-2009 | [IT4You] | [Impresszum] | [Online látogatók száma: 1 ebből regisztrált: 0]